Mersul la sala poate fi o bataie de cap atunci cand timpul este limitat sau avem o rutina zilnica haotica. De aceea exercitiile facute acasa sunt bine venite si foarte eficiente daca sunt facute dimineata, atat pentru corp cat si pentru minte.

Pro tip: Inainte sa incepeti sa faceti exercitiile, infasurati-va cu o centura de slabit Spowerts pentru o ardere mai eficienta si mai rapida!

1. Ridicarea picioarelor in spate: Începeți din pozitia asezat pe toate cele  patru membre, menținând coloana in pozitie neutră. Ridicați un picior cat de înalt puteti fara insa să îl îndoiți. Incordati fesa atunci când ridicați piciorul. Faceți 15 repetări pe fiecare parte.

Image result for leg raises for butt gif

 

2. Ridicarea diagonală a picioarelor: rămânând în aceeași poziție, ridicați un picior și traversați cu el peste piciorul opus. Incordati fesele atunci când ridicați piciorul. Faceți 15 repetări pe fiecare parte.

3. Ridicarea pelviană: Întindeți-vă pe spate, cu genunchii îndoiți și cu brațele pe langa corp. Incordati abdomenul si fesele și ridicați usor pelvisul, ținandu-l asa pentru câteva secunde, apoi eliberați. Faceți 15 repetări.

Image result for pelvic raises gif

 

 

4. Combinație pelviană și de ridicare a picioarelor: rămânând în aceeași poziție, ridicați piciorul drept în același timp când ridicați pelvisul. Ridicați-l cat de înalt puteți, fără să-l îndoiți. Faceți 15 repetări pe fiecare parte.

 

 

5. Miscare laterală: Ridicați-vă drept, cu picioarele puțin mai puțin decât lățimea șoldului și mâinile pe șolduri. Faceți pasul in lateral cu piciorul drept și coborati intregul corp cât puteți, fără a vă îndoi piciorul stâng. Asigurați-vă că genunchii nu depășesc nivelul degetelor de la picioare. Faceți 15 repetări pe fiecare parte.

Image result for lateral lunge gif

 

 

6. Miscare inversa cu ridicare genunchi: Stand în aceeași poziție, pas înapoi și îndoiți genunchiul drept la un unghi de 90 de grade, apoi ridicați-l și impingeti-l înapoi cât de sus puteți fără a-l îndoi. Faceți 15 repetări pe fiecare parte.

Related image

7. Genuflexiuni cu saritura: Stati dreapta cu brațele direct în fața ta. Săriti într-un ghemuit cu picioare largi, apoi sariti repede în poziția de plecare initiala. Faceți 15 repetări.

Image result for jump squats gif

 

8. Genuflexiuni clasice: Stati drept in picioare, picioarele usor departate pe lățime și brațele intinse în fața. Încordati-vă ușor fesele și, flexand genunchii, coborati-va corpul in plan vertical cat puteti de mult tinand in acelasi timp spatele drept. Faceți trei seturi de 15 repetări.

 

 

Image result for squats gif

Sursa: Cosmopolitan.com